Pepernoten Macchiato

Pepernoten Macchiato

Deze heerlijke Pepernoten Macchiato is perfect voor de koude dagen. Door de lekker smaak van de speculaas siroop en de kruidnoot is het een ware traktatie waar zelfs de sint en zijn pieten niet van af kunnen blijven.

Zelf gebruiken wij het liefst zo min mogelijk siroop zodat de smaakt van de espresso behouden blijft. Voor de echte zoetekauw zou je er natuurlijk ook meer speculoos siroop aan toe kunnen voegen (ongeveer tot 20ml)

Ook kan je de volle melk natuurlijk vervangen door jou favoriete melk vervanger of natuurlijk gewoon halfvolle of magere melk als je dit gewend bent. Wij gebruiken het liefst volle melk bij de koffie omdat deze een hoger vetpercentage heeft een daardoor fluweelzacht en romig wordt.  

 

- 25 tot 30ml Espresso

- 200ml Volle Melk

- 10ml Speculoos Siroop

- 1 Kruidnoot

Voeg de speculoos siroop toe, schuim de melk op en voeg deze ook toe aan het glas. (Dit doe je voordat je de espresso maakt, zodat de warme melk zich scheidt van het melkschuim)

Maak hierna de espresso zoals jij deze gewent bent en voeg deze rustig toe aan de melk om zo de drie laagjes te creëren.

Verkruimel één kruidnoot en strooi deze over de Latte Macchiato ter decoratie.

Terug naar blog